Voda kao piće br. 1

Za većinu ljudi, voda je osnovni napitak kojom će utoliti žeđ, osvežiti se i nadomestiti izgubljenu tečnost. U toku leta je nezamenljiva ako joj dodate kocke leda. Međutim, za neke je bezukusan i bezmirisan napitak koga uzimaju samo u krajnjoj nuždi. Tekst u nastavku je upravo za takve osobe…

Telo odrasle osobe sadrži 60% vode. Voda je od presudnog značaja za ćelije organizma, ona reguliše telesnu temperaturu i veoma je bitna za funkcionisanje mozga. Da bi naše telo funkcionisalo bez problema, moramo ga konstantno hidrirati.

 

Stvari koje se dešavaju u organizmu kada pijete vodu:

– Pomaže izbacivanju toksina iz organizma

Ljudima je neophodna voda da bi izbacivali štetne materije iz organizma. Ako za piće koristite samo vodu, rezultati izbacivanja tih otrova su odlični. Tako će vam organizam biti zdraviji, koža čistija i elastičnija a i sprečavaće pojavu prevremenog starenja.

– Brže ćete gubiti nepotrebne kilograme

Pokušajte da narednih devet dana pijete samo vodu. Ne kafu, čaj ili druga pića. Ukoliko uspete, izgubićete kalorije kao sportisti koji su prešli 8 kilometara dnevno.

– Ubrzava vaš metabolizam

Korišćenje vode je odlična stvar za ubrzavanje metabolizma. Ukoliko popijete pola litra vode ujutro,  možete za 24% povećati vaš metabolizam. Brz metabolizam će vam pomoći da budete snažniji u toku dana.

– Podmladiće vašu kožu

64% kože kod ljudi čini voda. Ukoliko se odlučite da za piće koristite samo vodu, ubrzo ćete primetiti razliku u kvalitetu i zdravlju vaše kože. I naravno, ukoliko vam je koža zdravija, ona je i mnogo lepša.

Comments are closed.