Namirnice koje utiču na lečenje
U nastavku teksta su namirnice koje se u sokovniku ili blenderu mešaju i u načelu utiču na lečenje određenog stanja organizma. Stalna je napomena da se uvek koristi organsko ili neprskano voće i povrće.
Prehlada: šargarepa, ananas, đumbir, beli luk
Depresija: šargarepa, jabuka, spanać, cvekla ili voće Noni
Glavobolja: jabuka, krastavac, kelj, đumbir, celer
Dijabetes: šargarepa, spanać, celer
Čir: kupus, šargarepa, celer
Astma: šargarepa, spanać, jabuka, beli luk, limun
Visok krvni pritisak: cvekla, jabuka, celer, krastavac, đumbir
Artritis: šargarepa, celer, ananas, limun
Detoksikacija bubrega: šargarepa, lubenica, krastavac, korijander
Kamen u bubregu: narandža, jabuka, lubenica, limun
Očni problemi: šargarepa, celer
Stres: banana, jagoda, kruška
Zatvor: šargarepa, jabuka, svež kupus
Umor: šargarepa, cvekla, zelena jabuka, limun, spanać
Loša probava: ananas, šargarepa, limun, nana
Mamurluk: jabuka, šargarepa, cvekla, limun
Gubitak pamćenja: nar, cvekla, grožđe
Nervoza: šargarepa, celer, nar