Namirnice koje utiču na lečenje

Namirnice koje utiču na lečenje.

Namirnice koje utiču na lečenje

U nastavku teksta su namirnice koje se u sokovniku ili blenderu mešaju i u načelu utiču na lečenje određenog stanja organizma. Stalna je napomena da se uvek koristi organsko ili neprskano voće i povrće.

 

Prehlada: šargarepa, ananas, đumbir, beli luk

Depresija: šargarepa, jabuka, spanać, cvekla ili voće Noni

Glavobolja: jabuka, krastavac, kelj, đumbir, celer

Dijabetes: šargarepa, spanać, celer

Čir: kupus, šargarepa, celer

Astma: šargarepa, spanać, jabuka, beli luk, limun

Visok krvni pritisak: cvekla, jabuka, celer, krastavac, đumbir

Artritis: šargarepa, celer, ananas, limun

Detoksikacija bubrega: šargarepa, lubenica, krastavac, korijander

Kamen u bubregu: narandža, jabuka, lubenica, limun

Očni problemi: šargarepa, celer

Stres: banana, jagoda, kruška

Zatvor: šargarepa, jabuka, svež kupus

Umor: šargarepa, cvekla, zelena jabuka, limun, spanać

Loša probava: ananas, šargarepa, limun, nana

Mamurluk: jabuka, šargarepa, cvekla, limun

Gubitak pamćenja: nar, cvekla, grožđe

Nervoza: šargarepa, celer, nar

Comments are closed.