RECEPTI – Kokteli (frape) koji utiču na smanjenje masnih naslaga

Kokteli

Mnogi ljudi to neće priznati, ali istina je da je gojaznost ozbiljan zdravstveni problem. Vaš veliki stomak je odličan pokazatelj da vam organi plivaju u mastima. Ovakvo stanje može biti uzrok mnogih hroničnih oboljenja pa je sagorevanje masti od ključnog značaja za gojazne osobe.

U nastavku su recepti koji će pomoći da sagorite višak masti na najprirodniji način. Uvek napominjemo da je neophodno da koristite organski gajenu ili neprskanu hranu. Naravno, osim adekvatne hrane potrebno je i dosta kretanja i vežbi. Za pripremanje ovih koktela neće vam trebati mnogo vremena. Samo je potreban blender. Izaberite vaš omiljeni frape i uživajte.

 

Kokteli (frape) kruška – banana

Sastojci:

– jedna banana

– jedna kruška

– jedna šolja bobica (po izboru, jagoda, malina, kupina…)

– 180-200ml Grčkog ili običnog bezmasnog jogurta

– ¼ šolje mlevenih lešnika

– prstohvat cimeta

– dve kašičice lanenih semenki

 

Kokteli (frape) krastavac – jabuka

Sastojci:

– ¼ šolje mlevenih lešnika

– pet listića sveže nane

– jedan krastavac

– jedna jabuka

– komad svežeg đumbira (5x5cm)

– dve stabljike celera

– jedna čaša vode

– jedna do dve kašike sveže isceđenog soka od limuna

 

Kokteli (frape) limun – banana

Sastojci:

– jedna čaša vode

– jedna banana

– jedan limun

– komad svežeg đumbira (5x5cm)

– jedna narandža

– ¼ šolje mlevenih badema

– prstohvat cimeta

 

Kokteli (frape) grejpfrut – narandža

Sastojci:

– jedan mango

– jedna narandža

– jedan grejpfrut

– jedna banana

– ¼ šolje mlevenih badema

– jedna čaša vode

 

Zeleni frape

Sastojci:

– komad svežeg đumbira (5x5cm)

– jedna zelena jabuka

– jedna čaša vode

– dve stabljike celera

– šaka svežeg spanaća

– dve kašičice lanenih semenki

 

Frape od borovnica

Sastojci:

– ½ šolje ananasa

– jedna šolja borovnica

– 180-200ml Grčkog ili običnog bezmasnog jogurta

– jedna narandža

– jedna banana

– ¼ šolje mlevenih badema

 

Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte. PRIJATNO!!!

Comments are closed.