Kako alkalizovati organizam

Vrlo je prosta činjenica u vezi PH vrednosti naše krvi: “Kada je PH izbalansirana, organizam je zdrav“.

Većina bolesti ne može postojati ukoliko je PH vrednost tela alkalna. Bakterije, virusi i gljivice se ne mogu reprodukovati u tom okruženju. Dakle, šta možemo da učinimo sa telom koje je puno brze hrane, lekova, GMO i neorganske hrane?

Neki od načina povećavanja alkalnosti organizma:

-Izaberite samo organsku hranu bez GMO-a kako bi ste izbegli pesticide, hemikalije i druge zagađivače.

-Jedite alkalnu hranu kao što je većina voća i povrća. Ona će održavati PH vrednost na dnevnom nivou.

-Smanjiti sve vrste mesa, uključujući i živinsko, rafinisani šećer i brašno. Ove namirnice doprinose kiselosti organizma. Dnevni unos proteina treba da bude otprilike 40-50 grama.

-Kombinujte jako alkalnu hranu u obroku sa hranom koja je kisela da bi storili bolju ravnotežu i održavanje alkalnog PH.

-Pijte jednu ili dve čaše organskog jabukovog sirćeta i vode dnevno. Pomešajte jednu do dve kašike sirćeta u 250ml. vode.

-Napravite PH piće kombinovanjem dve kašike limunovog ili limetinog soka sa pola kašičice sode bikarbone. Kada se pena smiri, dodati 250-300ml. vode i odmah popiti.

-U 250ml. vode dodati dve kašičice sode bikarbone. Ukoliko patite od hipertenzije ili edema, ovo nije dobar izbor za vas. Obavezno se konsultujte sa lekarom.

-Konzumirajte hranu koja je bogata kalijumom kao što su limun, banane i prirodni domaći med.

-Limunada pomaže u čišćenju organizma od viška kiseline stvarajući, pri tom, alkalno stanje. Pomešajte pola isceđenog organskog limuna sa dve kašičice prirodnog, domaćeg meda u 250ml. tople vode. Ni u kom slučaju ne grejati vodu u mikrotalasnoj pećnici.

-Pijte puno vode, izvorske ili filtrirane. Na svakih 30 kg. vaše težine pijte 1 litar vode dnevno (npr. ako ste teški 75kg. trebate piti 2.5 litara vode dnevno).

-Koristiti suplemente sa probavnim enzimima. Pankreas je odgovoran za proizvodnju većine digestivnih enzima uključujući bikarbonat. Ako pankreas ne funkcioniše kako treba, količina prirodnih enzima može biti manja od optimalne.

Comments are closed.