Vrlo je prosta činjenica u vezi PH vrednosti naše krvi: “Kada je PH izbalansirana, organizam je zdrav“.
Većina bolesti ne može postojati ukoliko je PH vrednost tela alkalna. Bakterije, virusi i gljivice se ne mogu reprodukovati u tom okruženju. Dakle, šta možemo da učinimo sa telom koje je puno brze hrane, lekova, GMO i neorganske hrane?
Neki od načina povećavanja alkalnosti organizma:
-Izaberite samo organsku hranu bez GMO-a kako bi ste izbegli pesticide, hemikalije i druge zagađivače.
-Jedite alkalnu hranu kao što je većina voća i povrća. Ona će održavati PH vrednost na dnevnom nivou.
-Smanjiti sve vrste mesa, uključujući i živinsko, rafinisani šećer i brašno. Ove namirnice doprinose kiselosti organizma. Dnevni unos proteina treba da bude otprilike 40-50 grama.
-Kombinujte jako alkalnu hranu u obroku sa hranom koja je kisela da bi storili bolju ravnotežu i održavanje alkalnog PH.
-Pijte jednu ili dve čaše organskog jabukovog sirćeta i vode dnevno. Pomešajte jednu do dve kašike sirćeta u 250ml. vode.
-Napravite PH piće kombinovanjem dve kašike limunovog ili limetinog soka sa pola kašičice sode bikarbone. Kada se pena smiri, dodati 250-300ml. vode i odmah popiti.
-U 250ml. vode dodati dve kašičice sode bikarbone. Ukoliko patite od hipertenzije ili edema, ovo nije dobar izbor za vas. Obavezno se konsultujte sa lekarom.
-Konzumirajte hranu koja je bogata kalijumom kao što su limun, banane i prirodni domaći med.
-Limunada pomaže u čišćenju organizma od viška kiseline stvarajući, pri tom, alkalno stanje. Pomešajte pola isceđenog organskog limuna sa dve kašičice prirodnog, domaćeg meda u 250ml. tople vode. Ni u kom slučaju ne grejati vodu u mikrotalasnoj pećnici.
-Pijte puno vode, izvorske ili filtrirane. Na svakih 30 kg. vaše težine pijte 1 litar vode dnevno (npr. ako ste teški 75kg. trebate piti 2.5 litara vode dnevno).
-Koristiti suplemente sa probavnim enzimima. Pankreas je odgovoran za proizvodnju većine digestivnih enzima uključujući bikarbonat. Ako pankreas ne funkcioniše kako treba, količina prirodnih enzima može biti manja od optimalne.