Dodaci za čišćenje organizma

Dodaci za čišćenje organizma

Dodaci za čišćenje organizma

Creva 1

Prvi korak u svakom programu jačanja organizma i njegovog čišćenja jeste pražnjenje debelog creva i podsticanje na pravilan rad, što znači na pravovremeno pražnjenje. Formula “Creva 1” služi kao stimulator mišića debelog creva. Jedinjenja iz biljaka ove formule podstiču redovno pražnjenje creva, jačanje mišića debelog creva, otklanjajući tako zatvor, gasove i nakupljene otrove. Pored zatvora, ova formula rešava probleme sa lenjim crevima (kod onih koji nisu dovoljno aktivni), gasovima, nadutošću i viškom kilograma.

Biljnu formulu čini pet lekovitih biljaka:
Sena stimuliše pražnjenje debelog creva i otklanja zatvor. Sadrži antrahinon koji pokreće mišiće creva delujući na nervne završetke creva. Ova biljka je veoma jaka, pa je treba koristiti pažljivo.
Krušina je nešto blaža od sene, ali takođe vrlo korisna biljka sa jedinjenjima antrahinona i modena koja stimulišu izbacivanje
fekalnih materija iz creva.
Morač smiruje nadražena tkiva i ublažava grčeve i nadimanje. Koristi se kod lošeg varenja, nadimanja i grčeva u stomaku.
Kontroliše eventualno jako dejstvo sene i krušine.
Nana sadrži etarska ulja koja deluju protivupalno na organizam, kako na koži tako i unutar organizma. Sprečava grčeve, gasove i nadimanje prilikom dejstva antrahinona.
Potrebne količine:
– 40 grama lista sene
– 30 grama lista nane
– 50 grama kore krušine
– 50 grama semena morača
Priprema: Sitno samleti sve sastojke i pomešati.
Doziranje: Pije se pola čajne kašičice ovog praha, koji se razmuti sa vodom ili sokom. Pije se uveče, posle večere. Doza se povećava svake sledeće večeri za pola čajne kašičice dok se ne uspostavi redovna stolica.

Creva 2

Za razliku od formule “Creva 1” koja podstiče creva na pravilan rad i pražnjenje, formula “Creva 2” čisti nagomilane otrove u crevima, naročito one na zidovima creva. Sve biljke iz ove formule su odlični upijači i čistači otrova koji mogu otkloniti preko
3.000 različitih vrsta otrova. Ova formula se obično koristi nakon korišćenja formule “Creva 1” kada je potrebno detaljno čišćenje creva. Naročito je korisna kod dijareje (proliva), Kronove bolesti i drugih oboljenja koja izazivaju veliku aktivnost creva. Formula sadrži sledeće sastojke:
Glina ima ulogu upijanja masnih naslaga i vezivanja fekalnog materijala. Usporava aktivnost creva pa je nekada potrebno nastaviti uzimanje formule “Creva 1” da bi se izbegao zatvor.
Aktivni ugalj je najbolji upijač otrova u prirodi. Upija sve zaostale otrove, masti i teške metale. Kvalitetan aktivni ugalj je najmoćnije sretstvo za čišćenje creva i ne sme se izostaviti iz ove formule. Upija preko 3.000 poznatih otrova.
Morač (mleveni) smiruje nadražena tkiva i ublažava grčeve i nadimanje. Koristi se kod lošeg varenja, nadimanja, dijareje i
grčeva u stomaku.
Lan (mleveni) je prirodni pokretač creva, upija otrove i smiruje nadražene zidove creva. Njegova struktura omogućava da u dodiru sa fekalnim materijalima nabubri i upija otrove iz creva.
Potrebne količine:
– 30 grama gline
– 15 grama aktivnog uglja
– 15 grama mlevenog semena lana
– 15 grama mlevenog semena morača
Priprema: Sitno samleti seme morača i lana, i pomešati ih sa glinom i aktivnim ugljem.
Doziranje: Jednu čajnu kačičicu pomešati sa 1-2 dl soka. Nakon toga popiti 2,5-5 dl vode. Raditi tako 5 puta dnevno.

 

Odlomak iz knjige “Dodaci u ishrani sportista – dr Milisav Nikolić”

Comments are closed.