Čudotvorne medicinske gljive

Čudotvorne medicinske gljive (pečurke) kao moćni lekovi protiv raka i drugih teških bolesti
(Deo teksta kopiran sa bloga kira-zdravlje)

“…I postoji još nešto što je izuzetno važno i što stalno ponavljam – biljke se ne uzimaju u kapsulama ili tabletama. Pečurke se ne uzimaju u kapsulama ili tabletama. To su bačene pare i vrlo moguće neželjeni nus-efekti.

Neko može da vam govori satima ili piše u kilometrima teksta o beta glukanima i kompleksnim šećerima kojima gljive obiluju i mehanizmima kojima deluju na imunosistem, kako menjaju toksikološki status, “đin” bazični energetski resurs tela, ali… ako pokušavaju da vam prodaju svoje preparate u kapsulama ili tabletama – zaboravite.

Lično iskustvo: pre pet godina uzimala sam oko 6 meseci kordiceps u tabletama. Da je delovalo – jeste delovalo, ali ne onako kako sam želela. Prvo, imala sam tako jake reakcije vezane za jetru i žuč tako da sam morala da vodim računa šta jedem za ručak (ništa masno), pa 3 sata pauza, pa kordiceps, pa ništa, a zbog ponovo reakcije žuči i jetre. Da se nešto promenilo u meni po pitanju krvne slike, ovoga ili onoga – nije ama baš ništa, osim što sam smršala dosta jer nisam mogla da jedem hranu koliko sam želela i koliko mi je bilo potrebno, a baš zbog uzimanja medicinske gljive. Najbolje od najboljih, ali u pogrešnom obliku. I da, bacila sam par stotina evra na ovaj neuspeli eksperiment.

Ako želite pravu stvar red bi bio da naučite takozvanu rusku metodu ekstrakcije koja je nabolja na svetu. Gljive se prvo drže u alkoholu. Bilo bi idealno da je u pitanju što čistija vodka i to pravljena od krompira, ne od nekog glutenskog žita. Može i što čistija rakija pravljena od grožđa (mislim da se kod nas ta vrsta zove komovica, ali nisam sigurna). Pa pošto u alkohol ispusti određene susptance (alkoholna frakcija) vadi se i stavlja u vodu (čista izvorska voda, nikako česmovača, ništa hlor ili fluor) i kuva nekoliko dana. Prvo proključa, pa poklopljeno na tihoj vatri… satima i danima. Ovo je vodena frakcija. Tečnost se procedi i ohladi i pomeša u jednakim delovima sa alkoholnom frakcijom, sipa se u bočice od tamnog stakla i koristi par puta dnevno po cela pipeta.

I postoji još jedna stvar vezana za prodaju preparata od medicinskih gljiva. Ako mislite da ih skupljaju lovci, usamljeni šamani ili gladni monasi tamo negde daleko da znate da se grdno varate.
Ove gljive se gaje, praktično fabrički, i to tako što im se i ne dozvoli da se razviju do kraja i do svog punog medicinskog opsega, već se odmah seku, suše u sušarama i sprašuju. A da ne govorim o činjenici da se uzgajaju na podlogama od kuvanog pirinča.
Protiv ovakve podloge jesam zato što pirinač, iako nema gluten, ima enormne količine hemikalija kojima je bogato zalivan pre no što je upotrebljen kao podloga. To je suštinski problem. I šta se sada dešava? Imate medicinsku gljivu koja je odgajena na pogrešan način, nije ni porasla do kraja, medicinske komponente su uništene u njoj sušenjem i sprašivanjem i da bi promašaj bio kompletan kapsulirana je u nešto što joj dodaje hemikalije (moje omiljene kapsule su one teget plave ofarbane titanijumom).
I na kraju kao šlag na tortu sa sve jagodicom dali ste silne pare slušajući hvalospeve i… ništa. I mislim da vam je sada jasnije zašto nema rezultata a dadoste tolike pare, ona fina ženica u apoteci se polomi objašnjavajući kako je to sve dobro i leči, i ovo i ono i… ništa.

I naravno, znam, sada će me intenzivno mrzeti veletrgovci medicinskim gljivama i to je njihov izbor. Ali njihov izbor je takođe da se detaljnije informišu o načinima proizvodnje i spravljanja lekova od gljiva i da se povežu sa onima koji taj posao znaju da rade kako treba. I da vam prodaju valjane proizvode, jer ovo i u ovakvom stanju ne može da funkcioniše na duže staze. Što se i pokazuje u praksi. Na žalost.”

Ovo vam je odlično objašnjenje zašto treba uzimati preparate medicinskih gljiva u etanolskom rastvoru a ne u vidu tableta i kapsula. Najlakše je dobiti, a i prodati, proizvod sušene i gljive u prahu ali su diskutabilni učinci takvih proizvoda. Ako nam je cilj poboljšavanje čovekovog zdravlja, uradimo to na pravi način.

Comments are closed.